Andere onderwerpen in deze uitgave zijn:

Gezamenlijk jaarplan IND, COA en DT&V vastgesteld


Elk jaar maken IND, COA en DT&V een ketenjaarplan. Naast vanzelfsprekende aandacht voor een effectieve onderlinge samenwerking, is de focus voor het komend jaar vooral naar buiten gericht.

Mee met de Marechaussee: ‘Sir, can I see your ID?’


VreemdelingenVisie liep een dagje mee met de Koninklijke Marechaussee bij een van de controles in de strijd tegen mensensmokkel en illegale migratie.

Migratie hoog op de Europese agenda


Van 1 januari tot 1 juli 2016 is Nederland voorzitter van de Europese Unie. Maar wat betekent deze positie nou precies voor de werkzaamheden in de vreemdelingenketen?

Mijn werkplek: ‘Een verkoudheid is voor sommigen een heel nieuwe ervaring’


Rob de Jong werkt als praktijkverpleegkundige bij het Gezondheidscentrum Asielzoekers (GC A) in Velp: ‘Van een simpele verkoudheid tot ernstige hartkwalen: je ziet hier van alles voorbijkomen.’

Hoe is het: ‘Het is bijna wetenschappelijk schoonmaken’


Ainom Okbazghi Tedla was arts in Eritrea en vluchtte in 2013 naar Nederland. In het asielzoekerscentrum in Musselkanaal participeerde hij in een schoonmaakproject en haalde een erkend diploma.

Leg mij nou eens uit… hoe lang duurt een asielaanvraag?


Over de duur van de asielprocedure is veel te doen. Dat is ook niet verwonderlijk: sinds de asielinstroom in 2014 enorm is gestegen, is het niet meer rustig geworden. En dat heeft gevolgen voor de behandeltermijn.

Meteen lezen? Ga naar de voorpaginaExterne link. Eerdere edities van VreemdelingenVisie vindt u in de kioskExterne link.

  • vrouw poseert in hal
Externe link Naar VreemdelingenVisie #3
Meer nieuws