Ook wordt nu alle benodigde elektra aangelegd evenals de ventilatie-installaties. Deze werkzaamheden zullen ook de komende maanden doorgaan. Van buitenaf is vooral zichtbaar dat de oude installaties van het dak zijn verwijderd en dat er is begonnen met aanbrengen van nieuwe dakbedekking. Tijdens de gehele bouwperiode zal het bouwverkeer via de Claudius Prinsenlaan rijden om de omliggende wijk te ontlasten.

Planning
Wat staat er verder op stapel? Binnenkort beginnen we met het vervangen van een groot deel van de huidige gevelbeglazing: alle kamers krijgen in de bestaande kozijnen zogeheten kiepramen die open kunnen. Na de zomer krijgt de buitenkant een schilderbeurt. Ook wordt dan begonnen met de werkzaamheden op het buitenterrein om in het najaar nog zeven woonunits te kunnen plaatsen. Als alles meezit, zijn al deze werkzaamheden eind januari gereed zodat we dan kunnen beginnen met de inrichting van het pand. Het COA streeft ernaar om de locatie in het eerste kwartaal van 2025 in gebruik te kunnen nemen.

Informatiebijeenkomst en rondleiding
In het najaar van 2024, als de verbouwing van de Heerbaan richting afronding gaat, komt er nogmaals een informatieavond waar het COA zal toelichten hoe de opvang en begeleiding eruit gaat zien. En waar omwonenden hun vragen kunnen stellen. Ook zal het tegen die tijd mogelijk zijn om een rondleiding door het pand te krijgen.

Tegen die tijd kunnen omwonenden zich ook aanmelden voor de beheergroep die vanaf ingebruikname op regelmatige basis samen zal komen om met het COA en gemeente te spreken over de opvanglocatie.