Wat is er allemaal te doen? In Den Helder, op locatie Doggershoek, organiseert het azc een proeverij met hapjes en drankjes uit verschillende culturen. Azc Prinsenbosch in Gilze organiseert een tentoonstelling over 30 jaar azc Prinsenbosch en er is livemuziek van een percussieband.

  • open azc dag
    Open azc dag in 2019 © Chris Lans

Onze bestuursvoorzitter Milo Schoenmaker bezoekt azc Amersfoort, waar ook de burgemeesters van Amersfoort en Soest komen ‘buurten’. Voor de kinderen zijn daar een springkussen en een popcornkraam. Bezoekers kunnen hennatatoeages laten zetten en van hapjes en muziek genieten. De alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv) van locatie Frombergstraat in Arnhem hebben hun buren uitgenodigd voor een lekkere maaltijd.

Dit is uiteraard nog maar een greep uit alle activiteiten die de locaties organiseren. Kom het zelf beleven! Via de locatiezoeker op COA.nl zie je welk azc in jouw omgeving open is.

Samenwerkingspartners

Het COA organiseert de Open azc dag samen met VluchtelingenWerk Nederland, de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en de Dienst Terugkeer & Vertrek (DT&V). Op sommige locaties zijn deze samenwerkingspartners aanwezig om meer te vertellen over hun werkzaamheden op opvanglocaties: de toelating, registratie, opvang en begeleiding van asielzoekers naar een woning in Nederland of terug naar hun land van herkomst.