De pop-up store is maximaal een maand open, en wordt bevoorraad vanuit het dc. Tijdens deze maand worden vluchtelingen van 1 à 2 kledingrondes voorzien. Door de snelle doorlooptijd is een nauwe samenwerking met COA cruciaal.

Pilot in Oss succes

In maart heeft de eerste pilot gedraaid in Oss. Nabij de opvanglocatie werd een pop-up store ingericht, waar vluchtelingen kleding konden halen. Om dit goed te doen verlopen hebben COA-medewerkers op locatie vouchers van het Rode Kruis uitgegeven, zodat duidelijk zou zijn welke bewoners al voorzien waren van kleding.

Bewonerscommissie draagt bij

Een team van bewoners (tien jongens in de leeftijd van 18 – 24 jaar) hielp andere bewoners in shifts naar de pop-up store. Door de nauwe samenwerking tussen COA-medewerkers en vrijwilligers van het Rode Kruis, samen met de enthousiaste bewonerscommissie, is deze pilot een groot succes geworden!

Ervaringen mee naar Vijfhuizen

Het Rode Kruis merkt dat de vraag naar kleding nog steeds leeft, en de belangstelling voor pop-up stores groot is. Dankzij tijdige en effectieve evaluaties met de COA-locatie in Oss en de gemeente zijn best-practices en leerpunten van de pilot snel doorgevoerd en meegenomen voor de pop-up store die in juni/ juli in Vijfhuizen open is.

Mooi vervolg in Oss

De samenwerking tussen de locatie Oss en vrijwilligers van het Rode Kruis is gebleven, ook na de sluiting van de pop-up store, ondermeer door voor bewoners lunches en fietsenprojecten te organiseren. Mooiste blijk van de goede samenwerking tussen beide partijen is toch wel dat 3 jongens uit de bewonerscommissie zich hebben aangemeld als vrijwilliger bij de Rode Kruis afdeling Oss, en hier de komende maanden een EHBO-cursus doen!

Meer nieuws