• schilderij
    Muurschildering 'Bloesem' van Ammar

Ammar geeft twee keer per week schilderlessen in het azc. Hij bood aan om de witte gangen schilderen, samen met nog een aantal bewoners. Woonbegeleider Sonja Croeze: “Toen we zagen hoe mooi het was en hoe positief bewoners er op reageerden, is hij steeds meer gaan schilderen. Bewoners zeggen: ik word helemaal gelukkig als ik dit zie. Dus het mes snijdt aan twee kanten: Ammar kan zijn hobby uitoefenen en zich ontwikkelen, en de bewoners worden blij van zijn schilderingen.”

Het is belangrijk dat mensen in het azc hun tijd zo nuttig mogelijk besteden. Dat zij met andere dingen bezig zijn dan alleen met hun asielprocedure. Of asielzoekers nu in Nederland mogen blijven of niet, het is belangrijk om je te ontwikkelen en zo aan je toekomst te werken. Het COA spoort mensen aan om actief te zijn en stimuleert asielzoekers om vrijwilligerswerk te doen. Op het azc, waar ze wonen, of buiten het azc.

Wie de muurschilderingen van Ammar zelf wil zien, is welkom op 22 september. Dan is de Open azc dag en kunnen mensen een kijkje nemen in het azc op de Joseph Haydlaan in Utrecht.

RTV Utrecht had op 2 augustus een item over Ammar's muurschilderingen.

 

Meer nieuws