Voor het derde jaar op rij organiseerde het Vergezichtenfestival op 15 juni een culturele reis door het kleurrijke landschap dat azc heet. Vonden de vorige twee edities plaats op de azc’s in Grave en Nijmegen; dit jaar viel de eer te beurt aan het azc Elderhoeve in Arnhem. 

  • Een grote groep mensen komt samen op het Vergezichtenfestival in Arnhem. Er hangen vlaggetjes en er zijn sprekers.

Een goede keuze, zo is gebleken. Enkele honderden bezoekers én veel bewoners van het azc kregen een mooi en wisselend programma voorgeschoteld. Van zang, workshos djembee en schrijven met Loesje tot en met optredens van kinderen, schrijvers en verhalenvertellers; het werd zeer gewaardeerd. De bewoners – en vooral ook de kinderen - van het azc genoten met volle teugen. 

De gevarieerde lunch die de bewoners hadden gemaakt vond gretig aftrek. Mooi om te zien hoe alle internationale ingrediënten tot een smakelijk en gevarieerde maaltijd waren omgetoverd. Veel bewoners en kinderen hadden deze dag hun mooiste kleren aangetrokken en ze genoten met veel enthousiasme van alle activiteiten, samen met buurtbewoners en andere belangstellenden. Kortom een dag om niet snel te vergeten.