Mensen die voor het eerst in hun leven klei in handen hadden, maakten de mooiste beelden en verbeeldden herinneringen aan hun thuisland in klei. En onder de bezielende leiding van Karam zijn er twee koren in het azc ontstaan. Samen bezig zijn met cultuur verbindt!

De bewoners van het azc delen het resultaat van hun werk graag met publiek. Daarom is er tijdens de open dag van het azc op zaterdag 24 september een expositie te zien van boetseerwerken die zijn gemaakt onder leiding van beeldhouwer Natasja Bennink. Ook verzorgen jonge en volwassen bewoners van het azc twee muzikale optredens.
 
We nodigen je van harte uit om bij de opening van de expositie en de optredens aanwezig te zijn. Het azc opent vanaf 13.00 uur haar deuren. Het programma van VRIJDAG in de Buurt start om 13.30 uur en duurt ca. drie kwartier. Na afloop is het mogelijk om Natasja Bennink en/of Karam Shebat te interviewen. We kunnen een beperkt aantal mensen uitnodigen, laat dus even weten of je komt. 

Programma
13.00 uur            Start open dag / ontvangst door COA
13.30 uur            Welkom door projectleider VRIJDAG in de Buurt
13.32 uur            Gesprek met cultuurcoach Karam Shebat en beeldend kunstenaar Natasja Bennink
13.45 uur            Optreden kinderen
14.00 uur            Optreden volwassenen
14.15 uur            Einde formele gedeelte
16.00 uur            Einde open dag 

 
We kijken ernaar uit om je op 24 september te mogen ontvangen. Graag tot dan! Adres: Sint Petersburgweg 38, 9723 HR, Groningen.

VRIJDAG in de Buurt
VRIJDAG in de Buurt stimuleert kunst en cultuur in de wijken, buurten en dorpen van Groningen. Zodat Groningen nog leuker wordt om in te wonen. We zorgen ervoor dat alle bewoners mee kunnen doen aan kunst en cultuur. Dus ook mensen die het misschien niet kunnen betalen, mensen die denken dat cultuur niet voor hen is, mensen die de stap niet durven te zetten of nooit geprikkeld zijn om iets te doen met cultuur.