In de komende maanden gaan we het bestaande kantoorgebouw verbouwen en er appartementen van maken met verschillende afmetingen, keukenruimtes, toiletten en douches. Ook komen er les- en activiteitenlokalen en kantoorruimtes voor het COA en haar partners zoals Vluchtelingenwerk Nederland (VWN) en Gezondheidszorg Asielzoekers (GZA).

Start werkzaamheden

Inmiddels zijn we begonnen met de voorbereidende werkzaamheden: het verwijderen van vloerbedekkingen, niet-dragende tussenwanden en systeemplafonds. Hiervoor is een sloopmelding gedaan bij de gemeente Etten-Leur. 

Voor de tweede fase van de verbouwing en het toekomstige gebruik van het kantoorpand als tijdelijke opvanglocatie is wel een vergunning nodig; die is verleend door de gemeente Etten-Leur op 16 september 2024. Belanghebbenden hebben vanaf dat moment zes weken de tijd om bezwaar te maken bij de gemeente. Als de vergunning uiteindelijk onherroepelijk is, kan het COA mensen daadwerkelijk asielzoekers gaan huisvesten in het gebouw.

  • Mon Plaisir
    Mon Plaisir 40 in Etten-Leur

Ingebruikname

Het COA streeft ernaar om de locatie in het eerste kwartaal van 2025 in gebruik te kunnen nemen. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de bestuursovereenkomst tussen het COA en de gemeente waarin de afspraken voor opvang op deze locatie worden vastgelegd.