Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk (op de foto) van Verkeer en Vervoer provincie Groningen deelde samen met Henk Wolthof, unitmanager Noord van het COA, de eerste brochures uit aan deelnemers van verkeerslessen bij het azc. In samenwerking met het COA wordt de brochure ook landelijk verspreid in een oplage van 50.000.

Verkeersregels

Verkeerswijzer Groningen heeft deze brochure met de belangrijkste Nederlandse verkeersregels voor voetgangers en fietsers laten ontwikkelen voor nieuwkomers in Nederland. Voor mensen die net in ons land zijn, is het bijvoorbeeld niet zo logisch dat zij niet mogen lopen en fietsen op een auto(snel)weg of op een provinciale weg.

Om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren, worden in deze brochure de voornaamste regels voor de lopende en fietsende nieuwkomer in ons land uitgelegd. Dat gebeurt op een toegankelijke manier door middel van tekeningen van ‘goede’ en ‘foute’ verkeerssituaties.

  • vrouw geeft man een habd
    Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk reikt de eerste brochure 'Verkeer en vervoer' uit

Talen

De tekst in de brochure is, behalve in het Nederlands, ook vertaald naar het Engels, Frans, Arabisch en Tigrinya (de taal die in Eritrea wordt gesproken). Om te zorgen dat de nieuwkomers in ons land op een juiste en veilige manier deelnemen aan het verkeer, organiseert Verkeerswijzer Groningen ook verkeerslessen in de provincie. De lessen op asielzoekerscentra worden gegeven door de Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV) en de Fietsersbond.

Meer nieuws