Dat Bakker tot de laatste drie genomineerden behoort ziet hij niet alleen als een waardering voor alle COA-medewerkers: “Ik zie het ook als een erkenning voor de resultaten die wij boeken bij zowel een hoge instroom als bij een forse krimp. En eveneens als een teken van waardering voor onze samenwerking met bijvoorbeeld ketenpartners, gemeenten en ngo’s. Het COA staat vaak in het middelpunt van de publieke en maatschappelijke belangstelling, dat maakt deze nominatie nog mooier.”

  • man poseert met rode stropdas

De aanpak van de jury
Uit de groep van genomineerden worden, na onder andere interviews met alle kandidaten en met enkele van hun stakeholders, uiteindelijk drie overheidmanagers geselecteerd om 20 november aanstaande in de Ridderzaal te horen wie de overheidsaward 2017 in ontvangst mag nemen.

Over de prijs ‘Overheidsmanager van het jaar’
Eenmaal per jaar reikt de stichting Verkiezing Overheidsmanager van het jaar deze prijs uit aan een manager die zich inzet voor het publieke domein en daarmee ook voor een open overheid. Vanaf 2017 organiseert de Vereniging voor Overheidsmanagement de uitreiking.

Meer nieuws