Vijf klussen in Almelo


Azc Almelo had zich ingeschreven op maar liefst vijf verschillende klussen. Dertig bewoners van azc Almelo hebben een dag lang gewerkt als vrijwilliger voor goede doelen. Zo hebben Eritrese mannen muren en plafonds geschilderd van een kinderdagverblijf voor gehandicapte kinderen, samen met de politie Almelo. Eritrese vrouwen hebben zich bij twee verschillende sportverenigingen over de kleedruimtes ontfermd en deze smetteloos achtergelaten dankzij een intensieve voorjaarsbeurt.
Ook de tuin van een voorziening voor bejaarden is onder handen genomen door een groep Syrische bewoners. Zij hebben het tuintje voorjaarsklaar gemaakt en een houten hekwerkje om de tuin geplaatst. Daarna werd gezamenlijk gekookt en – helemaal in stijl – genoten van een waterpijp met appeltabak.

 “It was such a nice experience for us. We talked with the police, with the children, with the parents and with the workers from the kindergarden. We finished four big rooms yesterday. It is very good work, we liked it”, was het spontane commentaar van Tekie namens zijn Eritrese landgenoten, die bij kinderdagverblijf De Iemenhof hebben geschilderd.

 “Zij zijn zo ongelooflijk gemotiveerd, wat mij betreft mogen zij ons hier elke dag wel komen helpen”, aldus de lyrische begeleidster van het woonzorgcentrum Den Alerdinck in Almelo, onderdeel van de Twentse Zorgcentra. “Ze gaan gewoon aan een stuk door!” ​

  • groep mensen poseer buiten met harken

Helpen op begraafplaats Bellingwolde


Bewoners van azc Bellingwolde hebben zaterdag geholpen op de begraafplaats in Bellingwolde. Woonbegeleider Suzanne Westerhoff: “Zowel onze bewoners als de vrijwilligers van de begraafplaats waren enthousiast. Al was er een taalbarrière, via gebaren met handen en voeten kwam het goed. Iedereen was zo gedreven en vrolijk dat binnen de kortste keren alle jassen langs de kant lagen en water opgehaald moest worden voor de harde werkers.”  

Iedereen is ongeveer twee uur bezig geweest en daarna zijn ze gezamenlijk naar de Magnuskerk gelopen om na te praten. Suzanne: “Bewoners hadden een heerlijke lekkernij uit hun cultuur meegenomen en er waren stroopwafels. Bijna een uur heeft iedereen elkaar vragen gesteld en de conclusie was: dit gaan we binnenkort nog een keer doen.”

Meer nieuws