Het BAT-terrein kwam als voorkeurslocatie naar voren uit een onderzoek dat de gemeente vorig jaar samen met het COA, IND en DT&V heeft laten uitvoeren. Het college staat positief tegenover deze locatie, maakte de gemeente op 9 februari bekend.

  • afbeelding van het BAT terrein vanaf boven

Efficiënt

Er is al een vestiging van de IND in Zevenaar. Asielzoekers pendelen daar nu vanuit azc's op andere locaties per bus naartoe voor hun asielprocedure. Asielzoekers op een gezamenlijke vreemdelingenlocatie hoeven minder te reizen. Op een gvl kunnen procedures efficiënter worden doorlopen: de IND beoordeelt de asielaanvraag, het COA verzorgt de opvang en begeleiding van de asielzoekers en de DT&V bereidt de asielzoeker voor op zijn terugkeer als zijn asielaanvraag wordt afgewezen.

BAT

Het BAT-terrein is nu in handen van British American Tobacco, de eigenaar van de voormalige sigarettenfabriek in het centrum van Zevenaar. Vanaf januari 2016 heeft de gemeente Zevenaar een deel van de voormalige fabriek in gebruik genomen. Het BAT-terrein dat achter het gemeentehuis ligt, heeft de voorkeur van het COA.

Meer informatie op de website van de gemeente Zevenaar.

Meer nieuws