De knuffels zijn ingezameld door 'de Speelgoedbank Maarssen' en het Meccano is geschonken door het ‘ Meccano Gilde’. Voorzitter van het bestuur Gerard Bakker nam samen met locatiemanager Harriet de Jong en senior medewerker ondersteuning Senait Teklezghi van het COA het speelgoed in ontvangst, althans formeel, want het waren al snel de kinderen die op het speelgoed doken!

Namens het Meccano Gilde schonk Hans Kuijl, secretaris van het Gilde, het speelgoed. Lucien Leenheer deed dit namens de Speelgoedbank Maarssen, waar hij voorzitter van is.

In totaal verblijven er op dit moment 177 kinderen op de twee locaties, 92 op het azc en 85 in de noodopvang aan de Amerikalaan. Het speelgoed werd in 'de Tovertuin' in aanwezigheid van zo’n twintig kinderen overhandigd.

Altijd welkom

Gerard Bakker: “Onze opvang is sober, maar humaan. Geschenken als deze zijn daarom altijd welkom, want kinderen moeten vooral gewoon kind kunnen zijn!”

Hans Kuijl: “Asielkinderen zijn niet anders dan onze eigen kinderen. Ook zij hebben ruimte nodig om te spelen of om te dromen.” Hij meent tevens dat deze schenking ook een afspiegeling van de samenleving is: “Zo gaan we met elkaar om!”

De twee knuffels die Bakker van Kuijl kreeg gaf hij tijdens de rondleiding aan twee kinderen. Nog twee blijde gezichten erbij daar in Utrecht!

Meer nieuws