Weert

Bezoekadres: 
Kazernelaan 101
6006 SP Weert
T 088-7151550

In de gemeente Weert kunnen in de voormailge Van Horne Kazerne maximaal 1000 asielzoekers worden gehuisvest. Deze voormalige Koninklijke Militaire School is sinds 16 september 2015 in gebruik als opvang voor asielzoekers.

De opvang in Weert is versneld gerealiseerd. Met behulp van Defensie is de kazerne in 4 dagen beschikbaar gekomen voor een totaal van 1000 bewoners als noodopvang. Van noodopvang werd het vervolgens een COA opvanglocatie. opvanglocatie. Eerst een centrale ontvangstlocatie (col) en vervolgens een (pre-)procesopvanglocatie (pol). Op 19 april 2016 is de locatie een regulier azc geworden, waar tegelijkertijd nog steeds ruimte is voor de tijdelijke omschakeling naar andere vormen van opvang, zoals een col of pol.

Vrijwilligers bij de opvang van COA in Weert richten zich vooral op de hulp die nodig is binnen het asielzoekerscentrum. Zo zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor verschillende werkzaamheden zoals het geven van basale lessen Nederlands en Engels ofwel deelname voor diverse projecten op incidentele of structurele basis.

Voor meer informatie of andere vragen kunt contact opnemen met de locatie.

De locatiemanager is Sander Swiers.

Lees meer over: