Weert

Bezoekadres: 
Kazernelaan 101
6006 SP Weert
T 088-7151550

In de gemeente Weert worden in de Van Horne Kazernemaximaal tijdelijk 1000 asielzoekers gehuisvest. Deze voormalige Koninklijke Militaire School is beschikbaar als asielzoekerscentrum voor een periode van maximaal 5 jaar.
De opvang in Weert is (versneld) gerealiseerd. Met behulp van Defensie is de kazerne in 4 dagen beschikbaar gekomen voor een totaal van 1000 bewoners als noodopvang.

Vanaf 16 september 2015 heeft de locatie gefungeerd als noodopvang. Van noodopvang werd de locatie een (pre-)centrale ontvangstlocatie (col) en vervolgens een (pre-)procesopvanglocatie (pol). Op 19 april 2016 werd de locatie een regulier azc.
Al met al een uniek verhaal in de opvang van vluchtelingen in Nederland tijdens zo’n drukke periode wanneer er wordt gekeken naar de instroom in Nederland. Het centrum te Weert is inmiddels van alle markten thuis.

Vijwilligers

Onze vrijwilligers richten zich op de hulp die nodig is binnen het asielzoekerscentrum. Zo zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor verschillende werkzaamheden zoals het geven van basale lessen Nederlands en Engels ofwel deelname voor diverse projecten op incidentele of structurele basis.
Kijk gerust bij de actuele vacatures of er iets bij zit voor u.
Voor meer informatie of andere vragen kunt contact opnemen met de locatie.

Contact

Voor vragen over deze locatie kunt u contact opnemen met weert@coa.nl. U kunt zich via dit e-mailadres ook aanmelden voor de nieuwsbrief. Het asielzoekerscentrum in Weert is tijdens kantooruren bereikbaar onder het volgende nummer: 088-7151550.

De locatiemanager is Miriam Goudberg.

Lees meer over: