Werken bij het COA

Het COA is verantwoordelijk voor de opvang van asielzoekers. We zorgen voor onderdak gedurende de asielprocedure en bereiden asielzoekers voor op een verblijf in Nederland of terugkeer naar het land van herkomst.

Ontwikkeling medewerkers

Het COA verwacht veel van medewerkers, maar stelt hen ook in staat zichzelf te ontwikkelen. Van medewerkers wordt verwacht dat zij hun verantwoordelijkheid nemen en investeren in hun eigen ontwikkeling. Zij worden hierbij door het COA ondersteund. Dit kan betekenen dat een medewerker een opleiding volgt of dat er voor een andere vorm wordt gekozen die aansluit bij zijn ontwikkeling en de doelen van de organisatie.

We stimuleren medewerkers om het heft in eigen handen te nemen als het gaat om hun loopbaan. Om optimaal te functioneren in je huidige functie, om door te groeien naar een ander functie of - vanwege het karakter van groei en krimp van de organisatie - om aansluiting met de arbeidsmarkt te houden.

Bij het COA werken trotse, betrokken professionals die zich met ziel en zakelijkheid richten op hun vak en op verbetering. En wist jij dat het COA volgens Indeed in de top-10 staat van best gewaardeerde werkgevers van 2018? Het ‘juryrapport’: ‘Het COA is een werkgever met een prettige bedrijfscultuur en een goede balans tussen werk en privé, met een maatschappelijk tintje.’

Ook bijdragen aan de opvang van asielzoekers?

Door de variërende instroom van asielzoekers, maar ook door de politieke en maatschappelijke gevoeligheid van het asielvraagstuk is flexibiliteit in structuur en organisatie bij het COA noodzakelijk. Dit maakt het werk bijzonder uitdagend. Medewerkers van het COA kenmerken zich dan ook door professionaliteit, affiniteit met de doelgroep, resultaatgerichtheid, omgevingsbewustzijn en flexibiliteit. Werken bij het COA betekent dat je vanuit je eigen vakgebied bijdraagt aan de opvang van asielzoekers.

Veel voorkomende functies

Het COA biedt uitdagende functies in het hele land met een marktconform salaris. De meest voorkomende functies zijn woonbegeleider, programmabegeleider, medewerker amv-opvang, huismeester, casemanager, NT2-docent en locatiemanager. Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe medewerkers, ook bij ondersteunende units zoals ICT en Administratie & Inkoop.

Werving via Start People

De werving voor bovenstaande functies is grotendeels uitbesteed aan Start People. Wil je weten welke vacatures er openstaan bij Start People of direct solliciteren bij Start People? Of wil je precies weten wat Start People voor jou kan betekenen? Klik dan op deze button:

Vacatures waarvoor het COA zelf werft

Bekijk hieronder het overzicht met vacatures waarvoor het COA zelf werft. Voor meer informatie over deze functies en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met recruitment@coa.nl.

 

Het COA werkt graag samen met stagiairs op mbo-, hbo- en wo- niveau.

Stage lopen bij het COA

Stage lopen bij het COA kan in de vorm van een langere stage in het tweede of derde studiejaar of een van te voren geformuleerde opdracht zoals een onderzoek of afstudeeropdracht. Voor mbo-stages moet het COA een erkend leerbedrijf zijn voor de betreffende leerrichting. Deze erkenning is voor een aantal locaties afgegeven door SBB en Ecabo.

Onze vrijwilligers zetten zich in voor asielzoekers. Van activiteiten op het gebied van scholing en recreatie tot het wegwijs maken in de nieuwe omgeving: ze maken het verblijf van bewoners aangenamer. Hun inzet is onmisbaar en daar zijn wij ze dankbaar voor.

Veelzijdig en uitdagend

Vrijwilligers bij het COA maken kennis met verschillende culturen en werken met zowel laag- als hoogopgeleiden, jong en oud. Geen dag is hetzelfde en dat maakt het werken op een asielzoekerscentrum veelzijdig en uitdagend.

Lees meer over: