Werkbezoek Jan-Kees Goet aan Ter Apel

“Een prima eerste kennismaking en meteen al met goede inhoudelijke discussies”, aldus bestuursvoorzitter Jan-Kees Goet over zijn eerste werkbezoek aan de opvang. Hij bezocht woensdag 17 oktober Ter Apel en sprak er met managers, medewerkers en ketenpartners en bezocht de col, pol en vbl.

De rondleiding begon bij de centrale opvanglocatie (col) en werd na de lunch vervolgd in de proces opvanglocatie (pol) en de vrijheidsbeperkende locatie (vbl) met tussendoor een ontmoeting met de huismeesters. Tijdens de rondgang ontmoette Goet verschillende medewerkers. Veel facetten van het werk kwamen tijdens de rondleiding en in de gesprekken aan bod. “Hier leer ik veel van”, blikt de nieuwe bestuursvoorzitter van het COA aan het eind van het bezoek terug. “De praktijk zien stelt mij beter in staat ervoor te zorgen dat medewerkers hun werk zo goed als mogelijk kunnen doen.”

Ketenpartners

Aan de lunchtafel zaten naast de COA-managers van de locatie ook lokale managers van de verschillende ketenpartners in Ter Apel. Er werden niet alleen broodjes met ze gedeeld, maar over en weer ook dilemma’s, zoals de niet-geregistreerden, de instroom, het openen en sluiten van locaties en de registratiesystemen. Goet: “We moeten als ketenpartners het werk zien als één proces. Een goed voorbeeld dat er steeds meer zo gedacht en gehandeld wordt is het gezamenlijke jaarplan van de verschillende organisaties.”

Uitnodiging

De lunch eindigde met een open uitnodiging van de ketenpartners aan Goet om in een volgend bezoek aan Ter Apel het hele proces te zien. “En dat accepteer ik graag. Dit is slechts een eerste kennismaking. Deze locatie is in de praktijk van alledag een afspiegeling van het hele opvangproces. Het is voor mij als bestuurder goed om te snappen wat hier in de uitvoering gebeurd. Ik kan dan bij politieke wensen beter inschatten of ideeën praktisch uitvoerbaar zijn. Als we weten dat een plan niet gaat werken, dan zal ik zeker proberen daar invloed op uit te oefenen. De praktijk zien en voelen helpt daar enorm bij.”

Open gesprek

Onderdeel van het werkbezoek was een rondetafelgesprek met enkele medewerkers van de verschillende afdelingen. “Geen dag is hier hetzelfde, het werk is heel dynamisch en het is mooi om mensen iets te bieden”, is de algemene reactie op de vraag van Goet wat het werk zo bijzonder maakt. In het afsluitend gesprek met het management komen overigens op deze vraag dezelfde reacties. Het rondetafelgesprek is open van karakter en veel onderwerpen passeren de revue, zoals geweldsincidenten, de inzet van Trigion, het sanctiebeleid of de eventuele vooroordelen onder inwoners van de gemeente.

Na aan het hart

“Leuk om met jullie van gedachten te wisselen. De tijd vloog om!” aldus Goet aan het eind van het rondetafelgesprek. “Jullie zijn de mensen waarvoor ik nu verantwoordelijk ben en mij ook voel. Ik hoor over dingen die jullie raken en na aan het hart liggen. Ook hier geldt weer dat het nuttig is om dit van jullie zelf te horen. Ik heb respect voor jullie werk en kijk uit naar het vervolgbezoek.”

Rondleiding in Ter Apel (tweede van links Jan-Kees Goet)

Lees meer over: