Veilig op de fiets

Na een succesvolle start van het project ‘Kinderfietsenplan’ zijn in een volgende fase van dit project dertien locaties  van het COA actief in de weer met het inzamelen van (kinder)fietsen.

De ANWB, Rabobank Foundation, Stichting de Vrolijkheid en COA streven er met het project Kinderfietsenplan naar dat  kinderen in asielzoekerscentra op een goede fiets veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Er worden tweedehands fietsen ingezameld voor kinderen. Kinderen krijgen fiets- en verkeersles. Daarnaast kan er een fietswerkplaats worden ingericht waar bewoners zelf de fietsen opknappen.

Meer locaties

Kinderen kunnen met een fiets hun omgeving verkennen, naar school gaan, vrienden bezoeken en aan activiteiten deelnemen. Kortom, een fiets maakt een kind mobiel. Een fiets voor kinderen in een asielzoekerscentrum is echter niet vanzelfsprekend. Vandaar dat de aangesloten organisaties het project startten. Tot aan de zomer hebben veertien asielzoekerscentra aan het project deelgenomen.Nu zijn dertien locaties volop in de weer met het project.

Fietsfeestje in Leersum

Op 21 oktober heeft een fietsfeestje plaatsgevonden in het asielzoekerscentrum in Leersum. Er zijn 120 fietsen ingezameld. Er waren allerlei activiteiten voor kinderen zoals een fietscheck en een fietsparcours. De kinderen waren razend enthousiast en fietsten blij over het terrein.

Lees meer over: