Tijdelijke opvang asielzoekers Wassenaar beëindigd

De tijdelijke opvang op Landgoed Duinrell in Wassenaar is weer beëindigd. De bewoners zijn verhuisd naar andere opvanglocaties in Nederland.

Het COA heeft in de periode van 7 november 2018 tot en met 27 maart 2019 asielzoekers opgevangen op landgoed Duinrell.

De gemeente Wassenaar en het COA hebben Duinrell en de andere betrokken organisaties, zoals Vluchtelingenwerk, de Raad van Kerken, Gezondheidszorg Asielzoekers (GZA) en alle betrokken vrijwilligers hartelijk bedankt voor hun medewerking en inzet.

Veel activiteiten

In korte tijd zijn er binnen en buiten het azc vele activiteiten georganiseerd door vrijwilligers. Zij organiseerden activiteiten op het azc zoals taalles, kunst- en schilderles en workshops voor kinderen. Ook buiten het azc konden asielzoekers terecht, bijvoorbeeld bij het inloophuis en judo- en voetbalverenigingen in Wassenaar.

Aanleiding

Het COA had de extra opvangplekken nodig omdat asielzoekers langer verblijven in de opvang. Asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben gekregen moeten langer wachten op een woning, door krapte op de woningmarkt. Daarnaast is de doorlooptijd voor asielaanvragen langer.Het was de elfde keer dat er in de winterperiode tijdelijke opvang was op landgoed Duinrell. ​