Steekincident Ter Apel

Bij een steekincident in Ter Apel zijn woensdagavond 12 september drie lichtgewonden gevallen. Een 45-jarige bewoner is aangehouden.

Nadat de man een raam van een appartement heeft ingeslagen, proberen omstanders hem te overmeesteren bijgestaan door COA- en Trigionpersoneel. Uiteindelijk weet men de man onder controle te krijgen.

Tijdens de schermutselingen vallen drie lichtgewonden die na behandeling in het ziekenhuis weer naar het centrum terug kunnen keren.

Slachtofferhulp

Veel bewoners waren getuige van het heftige incident. Locatiemanager Jannet Boven: “We peilen momenteel onder de volwassen bewoners of er behoefte is aan slachtofferhulp. We doen dit in overleg met VluchtelingenWerk. Voor de kinderen doen we hetzelfde, in nauwe samenwerking met de school en met Slachtofferhulp.”

Personeel

Ook is er specifiek aandacht voor het personeel vertelt Jannet: “Er ging veel dreiging uit van dit incident. Ook op het personeel had het veel impact. Vandaag en morgen worden  alle betrokken medewerkers door het IVP (Instituut voor Psychotrauma) gebeld. Waar nodig wordt extra hulp en ondersteuning ingezet.”

Evaluatie

De gebeurtenis zal door leidinggevenden en betrokkenen worden geëvalueerd. Het COA beraadt zich op dit moment welke voorzorgsmaatregelen genomen kunnen worden wanneer deze man uit hechtenis komt.

Lees meer over: