Regenboogvlaggen op de COA-locaties

Op alle COA-locaties is afgelopen vrijdag 15 mei de Regenboogvlag gehesen in het kader van de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie.

17 mei was de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie. Op deze dag vragen LHBTI-organisaties aandacht voor de sociale onwenselijkheid van homo- en transhaat. LHBTI staat voor lesbische vrouwen (L), homoseksuele mannen (H), biseksuelen (B), transgenders (T) en intersekse personen (I). De dag werd in 2003 in het leven geroepen en inmiddels doen zo’n 130 landen mee.

Aandacht voor de rechten en positie van LHBTI’s in de huidige COVID-19-crisis

Ook in de Rijnstraat werd de vlag gehesen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken (de hoofdgebruiker van de Rijnstraat) vroeg 15 mei  gezamenlijk met tientallen andere landen in de wereld aandacht voor de rechten en positie van LHBTI’s in de huidige COVID-19-crisis. Om die reden hees de Nederlandse Mensenrechtenambassadeur Bahia Tahzib-Lie dit jaar de vlag in de Rijnstraat. Zij deed dit in aanwezigheid van onder andere unitmanager Staf Mirjam Schuit en vanuit de Kleine Keten Nichalin Martina, directeur Ondersteuning voorbereiding terugkeer van de DT&V en plaatsvervangend hoofddirecteur Annelore Roelofs van de IND.

Internationale Coming Out-day

Ook in het najaar, tijdens de internationale Coming Out-day (11 oktober) wordt de regenboogvlag weer gehesen, en ook dan doen alle COA-locaties weer mee.

Lees meer over: