Opening tweede Vrolijk Museum

Stichting de Vrolijkheid opent in het azc in Alkmaar een tweede 'Vrolijk Museum'. In 2016 opende het eerste musem in het azc in Den Helder.

Het Vrolijk museum is een museum van, door en voor bewoners van het azc Alkmaar. Gratis toegankelijk voor iedereen die wil komen kijken naar al dat moois dat wekelijks in workshops van Stichting de Vrolijkheid gemaakt wordt. De officiële opening van het Alkmaarse Vrolijk Museum vindt plaats op zaterdag 24 maart 2018 van 14 tot 18 uur in het azc, Robonsbosweg 1 te Alkmaar.

Openingsprogramma

Het openingsprogramma biedt onder meer twee jonge rappers, Rebar en Kamal, uit azc Alkmaar, een Kunstatelier onder begeleiding van Charlotte Samuels en dans van Dance Nation Alkmaar. 

Wat kunt u allemaal verwachten van het Vrolijk Museum?

Het Vrolijk museum is een museum met muren van glas en dus dag en nacht te bezichtigen. In thematische workshops onder leiding van kunstenaars worden verhalen verzameld en objecten gemaakt voor het museum. Ouders en kinderen zetten hun gedachten over het thema om in beelden, geuren, smaken, geluiden en verhalen die uiteindelijk te zien zijn in een expositie. Elke tentoonstelling toont nieuw, vrolijk werk dat zal leiden tot bijzondere gesprekken.

Ouder-Kind project

Het Vrolijk Museum is een Ouder-Kind project van Stichting de Vrolijkheid naar een initiatief van kunstenares Marlies Valkering. Er zijn circa zes exposities per jaar te zien. Ouders en kinderen zijn mede-verantwoordelijk voor alle museale taken: exposities, communicatie en inrichting. Het Alkmaarse Vrolijk museum is het tweede in het land. Het eerste Vrolijk Museum ging op 21 december 2016 open op azc Den Helder.

Over Stichting de Vrolijkheid

Stichting de Vrolijkheid is een netwerkorganisatie van bevlogen kunstenaars, muzikanten en andere creatieve geesten die met kunst investeert in de ontwikkeling en empowerment van kinderen, jongeren en hun ouders. Samen met professionele kunstenaars en honderden vrijwilligers organiseert de Vrolijkheid in 27 asielopvangcentra door heel Nederland wekelijks creatieve workshops: dans, theater, beeldende kunst, muziek, film. Lees meer over de Vrolijkheid op hun website.

Opening bijwonen?

Op 24 maart bent u van harte welkom aan de Robonsbosweg 1 op het terrein van azc Alkmaar tussen 14 en 17 uur voor de opening van het Vrolijk museum (legitimatie verplicht). Aanmelden kan door een mail te sturen aan marianna@vrolijkheid.nl