Mind-Springtraining Eritrese bewoners Schalkhaar

Onlangs is op de locatie Schalkhaar de succesvolle Mind-Springtraining voor Eritrese bewoners afgerond. Het vervolg: een Mind-Spring Junior training voor Eritrese kinderen op het azc.

Het animo vanuit de Eritrese bewoners was groot. Er konden daarom twee groepen starten. Na afloop kregen zij allen een certificaat uitgereikt voor hun positieve deelname aan de training.

Mind-Spring Junior

Tevens is op 30 juli de Mind-Spring Junior gestart, ook voor de Eritrese doelgroep. Een Mind-Springtraining voor kinderen van 8 tot 12 jaar en een parallelgroep voor hun ouders.

Kinderen hebben veel meegemaakt en kunnen wel wat extra steun gebruiken. Samen met andere kinderen wordt er tijdens de training gepraat en gespeeld. Kinderen leren om hulp te vragen, om om te gaan met veranderingen en om hun gevoelens te uiten.

Parallelgroep

In de parallelgroep voor de ouders wordt er ingegaan op opvoedkundige zaken en interculturele verschillen. Ook voor de Mind-Spring Junior doelgroep was de balangstelling groot en kon er worden gestart met twee kindergroepen en twee oudergroepen.

 

 

 

Lees meer over:
Locatie: