Lintje voor COA-vrijwilligster Truus Bulten

Voor haar vrijwilligerswerk in onder andere het azc in Winterswijk ontving Truus Bulten-Wiltink 26 april een koninklijke onderscheiding.

Truus begeleidt zwangere vrouwen van het azc in Winterswijk. Zij helpt deze vrouwen tijdens hun zwangerschap onder andere met het op afspraak komen in het ziekenhuis. Zij gaat ook met de zwangere mee naar het ziekenhuis als zij daadwerkelijk gaan bevallen. Ook midden in de nacht!

Meer activiteiten

Haar vrijwilligerswerk doet Truus dan ook niet alleen voor het COA maar ook voor het Streekziekenhuis Koningin Beatrix. Daarnaast doet Truus tevens vrijwilligerswerk bij Stichting Gave waar ze in zomervakantie waarbij Nederlandse jongeren samen met vluchtelingen op kamp gaan.

17 jaar

Voor de komst van het azc in Winterswijk stond Truus al 17 jaar lang klaar voor bewoners op diverse andere azc’s en ook voor bewoners die onze opvang hebben verlaten. Truus is voor de onderscheiding voorgedragen door het COA in Winterswijk.

Lintje thuis uitgereikt

Burgemeester Mark Boumans van gemeente Doetinchem maakte voor dit jaar de keuze om alle lintjes persoonlijk bij de mensen thuis uit te reiken, zo ook bij Truus!