Gemeentepenning Weert voor locatiemanager van azc

Miriam Goudberg, tot voor kort locatiemanager van het azc in Weert, heeft vrijdagavond 9 november uit handen van burgemeester Jos Heijmans de Van Hornepenning van de gemeente gekregen.

Volgens de gemeente heeft Miriam op bijzondere wijze leiding en sturing gegeven aan de opvang en integratie van vluchtelingen op het azc in Weert. 'Naast haar loyaliteit aan haar werkgever was een goede relatie met het gemeentebestuur van Weert voor haar erg belangrijk', aldus de gemeente. ‘Zij had altijd oog voor de belangen van de asielzoekers, de medewerkers van het AZC Weert, de inwoners en bedrijven van Weert en de gemeente Weert.’​

Integratie en participatie

Miriam (op 1 november gestart als locatiemanaer in Echt): "Ik kijk ook terug op een goede samenwerking. We konden elkaar altijd vinden. Soms zaten we niet op een lijn, maar daar kwamen we ook altijd weer uit. En juist dat zegt iets over hoe goed de samenwerking was. Samen met de inwoners van Weert mogen we er ook op terugzien dat we er gezamenlijk iets moois hebben neergezet als het gaat om integratie en participatie."

Over de penning

De Van Hornepenning wordt als blijk van waardering en erkentelijkheid toegekend aan hen die zich op maatschappelijke of culturele wijze of anderszins verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente Weert of haar inwoners.

(foto: website 'Weert de Gekste')

Locatie: