Filmtalenten uit azc Oisterwijk: Hasan en Parisa

Met Parisa en Hasan telt azc Oisterwijk maar liefst twee winnaars van de ‘One Minutes jr. Award’, uitgereikt tijdens het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA)!

Het filmpje van Parisa (Afghanistan) heet ‘I love learning’. En daar gaat haar filmpje dan uiteraard ook over. Parisa laat zien hoe belangrijk haar schooltas voor haar is. Het leverde haar de award op!

The right choice

In ‘The right choice’ plukt Hasan (Syrië) blaadjes van een bloem. ‘Terrorist’, ‘No terrorist’, ‘Hate’, ‘Love’ tot aan ‘Good’. ‘En dat neemt je altijd mee naar de juiste plekken’, stelt hij aan het eind van zijn filmpje, waarmee ook hij de award won. Mooi bijkomend nieuws: Hasan heeft deze week met zijn vader, moeders, broers en zussen de sleutel van een huis in Oisterwijk gekregen!

The One Minutes Project

Stichting De Vrolijkheid begeleidde Hasan en Paris bij het maken van hun filmpjes. The One Minutes Project loopt sinds 2002. Kinderen wereldwijd tonen hoe hun leven eruit ziet. Van 500 jeugdige filmmakers drongen er vijftien door tot de finale, waaronder Hasan en Parisa.

Lees meer over:
Locatie: