Eindconferentie AMIF-VLS

De eindconferentie AMIF-Verbeteren leef- en speelomgeving vond donderdag 25 oktober plaats. Een nuttige, succesvolle bijeenkomst, zo blikten de deelnemers terug.

De dag stond in het teken van het vieren en delen van alle succesvolle resultaten samen met alle medewerkers die dag in en dag uit voor de kinderen en jongeren klaar staan. Met 120 bezoekers in het mooie Akoesticum te Ede was het een dag van inspiratie, uitdaging en vooral van ontmoeting.

Inspiratie van Warchild

Ken Miller (Warchild) gaf een indrukwekkende lezing over ‘Families as a Source of Shelter for Refugee Children’ en waarom we in het welbevinden van ouders en ouderschap moeten investeren. Marit Törnqvist nam ons mee naar vluchtelingenkinderen door haar boeken als brug in te zetten. Met herkenbare verhalen uit landen van herkomst in een Nederlandse versie zoals Jip & Janneke in het Arabisch vertaald , voelen zij zich sneller thuis in een vreemd land.

Workshops

Verschillende workshops boden een mooi pallet van verschillende vormen van kunst en cultuur om te laten zien hoe belangrijk tekeningen, verhalen, muziek, beweging, boeken en beeld zijn voor traumaverwerking van kinderen. Ook was er een expositie met thema’s als verkeersveiligheid, zwemvoorlichting, de inrichting van ontmoetingsruimtes, COA-voorlichting kinderen/jongeren, met indrukwekkende foto’s van Thijs Heslenfeld.

De prijswinnaars van de verhalen-ervaringen wedstrijd kregen de pretparkkaarten voor hun azc overhandigd door Merel Hollander (unit Uitvoeringsprocessen, beleidsadviseur Kinderen van het COA) en de 4e prijswinnaar azc Zutphen mocht het mooie verhaal over de zwerfkeien voorlezen. De overige inzendingen ontvangen een prachtige uitvergroting van de foto’s van Thijs Heslenfeld.

Feestje

Ook de afsluiting stond in het teken van het vieren van de resultaten met elkaar. Anne Weert (unitmanager Uitvoeringsprocessen van het COA) nam de samenvatting van het eindrapport in ontvangst.

Bright Richards maakte met een aantal amv-jongeren een feestje van het afsluiten van deze geweldige dag, een dag waarop de toekomstdromen van onze bewoners centraal stonden.

Alle informatie komt terug in de reguliere bijeenkomsten op 14, 15 en 22 november, net als de goodiebags. Meld je nog snel aan.

 

 

Dit project wordt gefinancierd vanuit het Europese fonds voor asiel, migratie en integratie (AMIF).