Eindbijeenkomst ‘Kido’

Met ondermeer een aandoenlijke ‘stoelkruimelles’ en verschillende workshops namen alle betrokken COA-medewerkers woensdag 11 december afscheid van het project Kind in de Opvang.

Direct nadat dagvoorzitter Joep Abbing van het COA de gasten verwelkomde mochten zes kinderen van azc Schalkhaar samen met trainster Sanne van stichting Wonderkids een ‘stoeikruimel’ volgen.

Palet

Hierna nam lid van het bestuur Janet Helder van het COA het woord: “Er is de afgelopen twee jaar veel gerealiseerd voor de kinderen in onze opvang. Daar mogen we met elkaar trots op zijn. Heel veel kiezelsteentjes maken met elkaar uiteindelijk een rots en dat is wat er met het hele palet aan activiteiten voor kinderen is gebeurd. Het is nu essentieel dat deze activiteiten als vanzelfsprekend onderdeel worden van ons dagelijks werk. Het project is nu voorbij, het is nu aan de staande organisatie.”

Workshops

Vervolgens konden de deelnemers kiezen uit vier workshops: een nadere kennismaking met de stoeikruimellessen van Wonderkids, een presentatie van the New Dutch Connection (met als titel ‘Ondernemen in je eigen toekomst’) en twee workshops door het COA zelf: ‘Participeren kun je leren’ en ‘Activering’.

Marktkraampjes

De centrale zaal was aangekleed met drie marktkraampjes, van het COA, van Wonderkids en de New Dutch Connection. Langs de wanden hingen tal van foto’s van activiteiten van de voorbije twee jaar en dit gaf goed weer dat er heel wat is gebeurd!

Aansprekend

Het laatste woord was aan unitmanager Henk Wolthof van het COA: “Toen er twee jaar geleden werd gevraagd of iemand het eerste aanspreekpunt wilde zijn voor Kind in de Opvang heb ik meteen ja gezegd. Het spreekt mij enorm aan en ik heb ook in de loop der jaren de bewegingen van wat wel en niet mag van dichtbij meegemaakt. Er is heel veel bereikt deze periode en daar waren veel medewerkers bij betrokken, waarvoor dank!”

Lees meer over: