Dichtbundel 'nieuwe buren'

Het COA en Stichting Plint werken samen in de uitgave dichtbundel Dichter.6, dat in het teken staat van ‘nieuwe buren’

Voor het AMIF-project ‘Verbeteren Leef- en Speelomgeving’ is COA een samenwerking aangegaan met stichting Plint. Stichting Plint combineert gedichten met beeldende kunst en illustraties op allerlei manieren. Met een breed netwerk aan dichters, zoeken ze steeds gedichten en kunstwerken die inspireren. Voortkomend uit de samenwerking is Dichter.6 gemaakt, dat in het teken staat van het onderwerp ‘nieuwe buren’.

Over vluchtelingen

Deze aansprekende dichtbundel bevat gedichten van 25 kinderdichters. Het voorwoord is geschreven door de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, die zelf op vijftienjarige leeftijd van Marokko naar Nederland is verhuist. De gedichten sluiten aan bij de belevingswereld van vluchtelingen in Nederland.

Muurgedichten azc’s

Een aantal van de gedichten uit deze bundel krijgt als muurgedicht een speciale plaats op de muren van onze azc’s. Het eerste muurgedicht op het azc aan de Joseph Haydnlaan in Utrecht werd vorige maand onthuld door onze bestuursvoorzitter Peter Siebers.

Oplage en verspreiding

De bundel Dichter.6 verschijnt in een oplage van 10.000 exemplaren. De bundel wordt verkocht via boekhandels door heel Nederland en aangekocht door bibliotheken.

Lees meer over: