Dag van de Vrolijkheid

De jaarlijkse Dag van de Vrolijkheid is afgelopen zaterdag gevierd in Almere en Amersfoort. In Almere in de binnenstad met onder andere optredens en in Amersfoort in de dierentuin.

Voor de activiteiten in Almere waren kinderen van de azc’s Almere, Luttelgeest en Dronten uitgenodigd. Met bussen kwamen de 150 kinderen naar het evenement, dat begon met een muzikale optocht naar de grote markt.

Eigen acts

Vervolgens kregen de kinderen een podiumprogramma aangeboden, onder andere met acteur Mike Weerts en vluchtelingenorkest Ahjuri Ensemble. Maar ook zelf verzorgden de kinderen acts op het podium, zoals dans, rap en zang.

Ooggetuige

Mandy Oosterhuis uit de muziekwijk in Almere was aan het winkelen toen zij de vrolijke kinderen toevallig tegenkwam. “Ik vond het erg leuk om te zien dat er zo dicht bij mijn huis kinderen uit de hele wereld wonen. Ik heb genoten van de optredens van de kinderen en vond het indrukwekkend om te ervaren hoe vrolijk ze zijn, ondanks het feit dat ze al veel hebben moeten meemaken in hun jonge leven. Wat fijn dat een organisatie als de Vrolijkheid zich inzet voor deze kinderen!”

Dierentuin

In Amersfoort is een lang gekoesterde wens van de kinderen van het azc in vervulling gegaan. De dierentuin ligt om de hoek van het azc en nodigde de kinderen in het kader van de Dag van de Vrolijkheid uit. Zo’n honderd kinderen en ouders maakten van de uitnodiging dankbaar gebruik.

Welkom!

Bas Westerweel, creatief directeur van DierenPark Amersfoort: “Ik vind het fijn dat Stichting de Vrolijkheid heeft besloten om de jaarlijkse Dag van de Vrolijkheid in ons dierenpark te vieren. Hun werk is belangrijk en geeft een beetje houvast aan de kinderen in deze onzekere periode in hun leven. We zijn blij met deze buurtbewoners en heten ze van harte welkom in het dierenpark!"

Tekening

Sarah (10) uit Afghanistan, een van de kinderen die met haar ouders op het azc woont, vertelde na afloop: “Ik wil later graag dierenverzorger worden. Dan kan ik de dieren helpen om een goed leven te hebben en ervoor zorgen dat ze niet ziek worden en gewoon blij zijn. Ik heb een tekening gemaakt van de vogels in het park, want vogels zijn mijn lievelingsdieren. Als vogel kun je altijd naar je familie vliegen over de hele wereld en ben je vrij!”

De Stichting

Stichting de Vrolijkheid organiseert creatieve activiteiten voor kinderen en jongeren in zo'n 35 asielzoekerscentra, verspreid door heel Nederland. Dans, theater, muziek en beeldende kunst zijn middelen om gebeurtenissen die de kinderen hebben meegemaakt vorm te geven en om zelfvertrouwen en talenten te ontwikkelen. De stichting doet dit samen met vrijwilligers, theatermakers, kunstenaars en vele anderen.

Vrolijkheid in Almere


Op bezoek bij de beren van DierenPark Amersfoort (foto's: Roel Brekelmans)

 

Lees meer over: