Daar is Sinterklaas!

Op de vraag van de theatervoorstelling van het Wolkentheater ‘Waar is Sinterklaas?’ kon het COA in ieder geval donderdag 28 november een antwoord geven; op onze locaties in Baexem en Echt.

Nadat schoonmaker (en soms ook acteur en poppenspeler) Arthur Geesing en zijn bezems, die kunnen spreken, snel nog met de kinderen het podium schoonmaakte was het de beurt aan Sinterklaas.

Meezingen

De ongeveer zestig aanwezige kinderen in Baexem, variërend in leeftijd van twee tot ongeveer negen jaar oud, mochten met Sint en Piet meezingen en op het podium zelf een cadeautje uitzoeken. Na het optreden in Baexem vetrokken Sint, Piet en de schoonmaker richting Echt.

Een heerlijk ontspannen uurtje voor de kinderen dat altijd weer dankbare plaatjes oplevert! Oordeel zelf!

De speellijst

Samen met Piet en de spelers van het Wolkentheater bezoekt de Goedheiligman in de periode van 22 november tot en met 5 december 2013 vijfentwintig asielzoekerscentra en locaties van Vluchtelingenwerk (VW) met de voorstelling ‘Waar is Sinterklaas’.

Over het Wolkentheater

Sinds 1993 speelt Stichting Wolkentheater met passie, betrokkenheid en overtuiging voorstellingen voor vluchtelingenkinderen. De vrolijke, toegankelijke optredens zijn bedoeld om kinderen met een veelbewogen en traumatisch verleden uit de beslommeringen van alledag te halen en in het middelpunt van de belangstelling te zetten. De kinderen gewoon kind te laten zijn.

Financiële steun

Alle optredens van het Wolkentheater zijn gratis dankzij de financiële steun van onder andere: Stichting Boschuysen, Fundatie Van den Santheuvel, Sobbe, Stichting Elise Mathilde Fonds, Stichting Hulp na Onderzoek, Stichting K.F. Hein Fonds, Stichting Mundo Crastino Meliori, Stichting Zonnige Jeugd, M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting, Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds, Gemeente Arnhem, Gemeente Deventer, Gemeente Groningen, Gemeente Heerlen, Gemeente Leudal en de Rabobank.

Lees meer over: