COA weer deelnemer Canal Parade

Ook dit jaar hebben een aantal medewerkers van het COA, waaronder bestuurslid Janet Helder, meegevaren met de boot van Justitie en Veiligheid tijdens Canal Pride, afgelopen zaterdag in Amsterdam.

Onze collega’s vierden samen met medewerkers van JenV en BZK afgelopen zaterdag op de boot én langs de grachten het hoogtepunt van Pride Amsterdam. Met deelname aan de Canal Parade geven de ministeries en de verschillende organisaties aan boord, waaronder dus het COA, het signaal dat de rechtsstaat er voor iedereen is.

Boodschap

Met de boodschap 'Samen verder bouwen aan een kleurrijke rechtsstaat/kleurrijke toekomst' droeg de JuBi Yourself-boot het thema van de Amsterdam Pride uit. De boot bestond namelijk uit kleurrijke legoblokken: bouwstenen uit het verleden als fundering voor de toekomst én beweegbare bouwstenen die door de deelnemers in elkaar gezet deze boodschap uitdragen.

Tijdlijn

De bouwstenen uit het verleden vormen een tijdlijn die herinnert aan de wettelijke mijlpalen die in de afgelopen decennia hebben bijgedragen aan gelijke rechten en gelijke behandeling voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI+).

Legoblokken

Misschien heb je ze voorbij zien komen, ‘live’ in Amsterdam, via sociale media of op tv: de legoblokken van de JuBi Yourself-boot. Na de tocht over de grachten zijn de gekleurde blokken naar Den Haag gebracht. Daar zijn ze later deze week te zien in het atrium van de bestuursdepartementen van BZK en JenV.

(Bron tekst en foto's: JenV)