COA in top 10 beste werkgevers

Uit een analyse onder duizenden werknemers van vacaturesite Indeed is het COA in de top 10 van beste werkgevers geëindigd.

Het onlineplatform Social Deal is de beste werkgever van Nederland. Dat blijkt uit een analyse. VluchtelingenWerk, samenwerkingspartner van het COA, eindigde op de derde plaats.

Beoordeling

Indeed keek naar de beoordelingen op het gebied van management, compensatie/arbeidsvoorwaarden, doorgroeimogelijkheden, werk-privébalans en bedrijfscultuur. Ook de sociale aspecten van werk, zoals het  hebben van een interessante functie, fijne collega's of het krijgen van waardering wogen mee. Op basis hiervan is een top 25 samengesteld. Het COA scoorde goed en eindigde als 9e.

In hun aanpak analyseerde Indeed duizenden commentaren die werknemers en oud-werknemers achterlieten over hun werkgever.

Dat het COA en VluchtelingenWerk hoog scoren past bij de trend dat werknemers graag bij organisaties werken die er maatschappelijk toe doen.

Investeringen betalen zich terug

Unitmanager HRM Harold Krijnen van het COA over de notering in de top 10: “Hier zijn wij trots op! We investeren al een paar jaar veel in onze medewerkers, bijvoorbeeld met loopbaanbudgetten of individuele keuzebudgetten. En we stimuleren medewerkers te werken aan hun vitaliteit en veerkracht. Die wisselwerking, samen met het mooie werk dat wij bij het COA mogen doen, zal er ongetwijfeld toe bij hebben gedragen dat wij in deze top 10 staan. En we hebben vacatures, dus wie interesse heeft is van harte welkom om te reageren.”