BID Positivity Award uitgereikt

Het COA hoorde bij de laatste drie overgebleven genomineerden voor de BID Positivity Award! De prijs ging dinsdagochtend 21 januari uiteindelijk naar Het Nationaal Programma Rotterdam Zuid.

Tijdens de 13e editie van de Big Improvement Day in het AFAS Circustheater in Den Haag is deze award voor het eerst uitgereikt aan de meest positieve overheidsorganisatie van Nederland. Dit jaar waren de drie overgebleven genomineerden het COA, het Nationaal Programma Rotterdam Zuid en de Gemeente Tilburg. Wij feliciteren het Nationaal Programma Rotterdam Zuid met hun overwinning!

Over COA: 'moeilijk werk'

Bij de uitreiking werd door de organisatoren in de toelichting bij het COA benadrukt dat wij 'moeilijk werk doen en daar elke dag weer de schouders onder zetten'.

Oorkonde

Juryvoorzitters Ali B en Mark Frequin schrijven in de oorkonde, die bestuursvoorzitter Milo Schoenmaker ontving over ons werk: 'Dat is waarlijk geen eenvoudige taak. Er ligt veel druk op medewerkers van het COA. Velen van hen worden geconfronteerd met ongewenst gedrag of met kritiek. Maar zeer gemotiveerd werken de COA-medewerkers aan deze zware maar belangrijke opgave. En daarbij zijn zij ook vernieuwend, zo blijkt ook uit het winnen afgelopen jaar van de Overheid ICT-prijs. Heel knap!'.

Criteria

Genomineerd worden voor meest positieve overheidsorganisatie gebeurt niet zomaar. Er zijn strikte criteria opgesteld waardoor alleen de beste organisaties worden geselecteerd en kans maken op deze prijs. Zo is communicatie een van de pijlers, zowel intern – positief leiderschap en een goede werksfeer -, als extern met bijvoorbeeld afnemers.

Ook is er aandacht voor innovatie: in hoeverre wordt er ingespeeld op nieuwe (technologische) ontwikkelingen, durft een organisatie nieuwe wegen in te slaan en is zij niet bang om af en toe fouten te maken en hiervan te leren.

Genomineerden

Op basis van deze criteria werden het COA, Nationaal Programma Rotterdam Zuid en de Gemeente Tilburg door de jury genomineerd. 'Stuk voor stuk organisaties die het afgelopen jaar een unieke prestatie hebben geleverd, hun dienstverlening hebben geoptimaliseerd en erin geslaagd zijn een voorbeeld te zijn voor de samenleving'.

Tijdens de Big Improvement Day 2020 krijgt de winnende overheidsorganisatie op het podium de prijs overhandigd van juryvoorzitters Mark Frequin en Ali B.

Over de Big Improvement Day

De Big Improvement Day is in 2008 door Ralph van Hessen opgezet vanuit de behoefte om positieve ontwikkelingen in Nederland te belichten en verder te brengen. Sindsdien komt de top van de overheid en het bedrijfsleven ieder jaar op de derde dinsdag van januari samen voor de meest positieve dag van het jaar.