Betoverende tovertuin

Kinderen van azc Utrecht mochten onder het toeziend oog van locatiemanager Ali Honar van het COA en een aantal genodigden, de ‘Tovertuin’ (pre-)openen. Een prachtige speelplek! Beter nog: betoverend!

Een trotse Honar spreekt bij voorafgaand aan de opening de genodigden, vrijwilligers en enkele medewerkers toe. Ook een tiental kinderen is hierbij aanwezig. “Een prachtig resultaat. Heel veel dank aan de Guusje Nederhorst Foundation en aan de medewerkers van Nutricia, die dit mogelijk hebben gemaakt. Hier kunnen kinderen lekker onbezorgd spelen.”

In gebruik!

Met het weghalen van een doek in de deuropening door enkele kinderen, werd de tovertuin in gebruik genomen. En dan bedoelen we ook ‘in gebruik genomen’. Meteen storten de ongeveer vijftien kinderen zich op het speelgoed, van een glijbaan, een zandbak en een verkeerstuin tot een tekentafel, tractoren en een keukenset. Oog voor de fotografen of de genodigden hadden ze totaal niet meer, betoverd door de mooie ruimte.

Alvast genieten

De tovertuin ziet er prachtig uit. Officieel is de opening 2 februari, tijdens de Week van het Vergeten Kind. “Maar waarom wachten?” zegt directeur van GNF Daphne Schreuder. “Van die officiële opening gaan we nog een mooi evenement maken, maar nu kunnen de kinderen alvast genieten van de tovertuin.”

Eerste tovertuin bij COA

Het is de eerste tovertuin die de Guusje Nederhorst Foundation binnen het COA opent. Eerder opende de foundation er al twee op andersoortige opvangorganisaties voor kwetsbare kinderen.

Nutricia

Helen Richardson, HR directeur Nutricia: "We zijn blij dat we vandaag de derde tovertuin (de eerste bij het COA, red.) kunnen openen die mede door Nutricia tot stand is gekomen. We vinden het erg belangrijk bij Nutricia dat kinderen een goede start kunnen hebben. Vandaar dat onze medewerkers zich willen inzetten om geld bijeen te brengen voor de Guusje Nederhorst Foundation "

Lees meer over: