'5, the Coffee Connect' opent in azc Amsterdam Willinklaan

Ongeveer twee maanden na de verhuizing van het azc in Amsterdam van de Wenckebachweg (voormalige Bijlmerbajes) naar de Willinklaan (voormalige ALO) opende de ontmoetingsruimte voor azc- en buurtbewoners: '5, the Coffee Connect'.

Bestuurslid van het COA Peter Siebers sneed de taart aan, het moment waarop ook de naam '5, the Coffee Connect' bekend werd gemaakt. Deze ontmoetingsruimte is een samenwerking tussen Combiwel (welzijnsorganisatie Osdorp), Eigenwijks (welzijnsorganisatie Geuzenveld) en een oude bekende uit de Bijlmerbajes: The Refugee Company.

Ontmoetingen in de buurt

In '5, the Coffee Connect' schenken ze Bocca koffie en ontmoeten azc- en buurtbewoners elkaar. Daarnaast worden er activiteiten georganiseerd die in of vanuit de buurthuizen plaatsvinden. Activiteiten variëren van barista trainingen, een talkcafé, zorgcafé en schaakwedstrijden tot dans- en muziekoptredens. Bezoekers van '5, the Coffee Connect' hoeven niet langs de beveiliging van het azc om naar binnen te gaan. De ontmoetingsruimte heeft een eigen toegang.


Eric van der Burg (wethouder Amsterdam), Peter Siebers (bestuurslid COA) en Achmed Baâdoud (voorzitter dagelijks bestuur Nieuw-West). Foto: gemeente Amsterdam

Services voor 5 euro

De naam ‘5, the Coffee Connect’ is ontstaan vanuit een aantal gedachten:

  • Locatie Willinklaan 5 is een van de huisnummers van het azc-complex.
  • Het nummer 5 is in vele talen uit te spreken.
  • En vooral: het € 5,- concept. Binnen dit concept bieden bewoners en omwonenden services aan voor € 5,-. Denk aan een kapper, visagiste, vertaalservice of een blik homemade koekjes. Op deze manier worden bewoners en omwonenden actief betrokken en krijgen zij de mogelijkheid om hun kwaliteiten te tonen.

'5, the Coffee Connect' is open van dinsdag t/m zaterdag tussen 10.00 en 18.00 uur. U krijgt er professioneel gemaakte koffie voor een schappelijke prijs.

Kijk voor de laatste informatie op Facebook.