Nieuws

 

 

Het COA heeft in 2020 circa 5.000 nieuwe opvangplekken nodig. Ook wil het COA tien in 2020 aflopende bestuursovereenkomsten verlengen.

Het asielzoekerscentrum aan de Nieuweweg Den Helder blijft een jaar langer open.

Het project Biometrie in de Migratieketen heeft de prestigieuze prijs ‘ICT-project van het jaar bij de overheid’ gewonnen.

Bewoners van het azc in Schalkhaar hebben zich in het kader van het project 'Aan de slag' in totaal sinds februari 2017 al 2.000 keer ingezet voor vrijwilligerswerk in Deventer.

Het eerste COA Integratie congres in Driebergen op maandag 4 november werd bezocht door ruim driehonderd medewerkers van gemeenten, maatschappelijke organisaties, ngo's en het COA. Het thema luidde: Samen werken aan vroege integratie en participatie.

Nu de donkere maanden weer begonnen zijn is er door een grote groep vrijwilligers van azc Harderwijk een actie opgezet om de zichtbaarheid van de bewoners in het verkeer te verbeteren.

Het eerste COA Integratie Congres vindt plaats op maandag 4 november in Driebergen. We hebben een mooi programma samengesteld met diverse sessies en sprekers zoals minister Wouter Koolmees van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, hoogleraar diversiteit Halleh Ghorahi en Fokke & Sukke.

Vanaf de start van de Kinderboekenweek 2019 - morgen 2 oktober - kunnen kinderen en ouders in de asielzoekerscentra kijken naar de voorleesfilmpjes van De Voorleeshoek. ‘Voor de taalontwikkeling van kinderen in onze opvanglocaties is het belangrijk dat zij worden voorgelezen. Alleen zijn hun ouders de Nederlandse taal nog niet machtig. Voorleesfilmpjes bieden dus uitkomst voor kinderen én wellicht zelfs onze volwassen bewoners,’ zegt woordvoerder van het COA Werner van Bastelaar.

De start van de nieuwbouw van azc Burgum werd vrijdag 27 september gemarkeerd. Burgemeester van Tytsjerksteradiel Jeroen Gebben, de voorzitter van het bestuur van het COA Milo Schoenmaker en een vertegenwoordiger van Hegeman Bouw Vriezenveen verrichtten een feestelijke handeling.

In azc Assen is tijdens de Open azc dag op 28 september De Weefplaats geopend. Wethouder Harmke Vlieg van de gemeente Assen knipte een in de weefplaats gemaakt lint door.